na-poltavschini-vid-botulizmu-pomer-cholovik

На Полтавщині від ботулізму помер чоловік

 • 12038 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. У Полтавській області від ботулізму помер 57-річний житель Горішніх Плавнів, передає УНН з посиланням на ГУ ГП у Полтавській області.

"5 червня в міську лікарню Горішніх Плавнів був доставлений пацієнт з підозрою на захворювання ботулізмом. За словами 57-річного чоловіка, він вживав в’ялену рибу, яку придбав в одному з магазинів. Чоловік помер у лікарні", - повідомили у ГУ НП у Полтавській області.

Зазначається, що задля встановлення обставин смерті та підтвердження діагнозу "ботулізм" розпочато кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України. Розпочато досудове розслідування.

Нагадаємо, випадки ботулізму фіксуються в Україні в різних областях. У Київській, Сумській та Донецькій області пацієнти, які заразилися ботулізмом, загинули.

У Держпродспоживслужбі закликали українців відмовитися від вживання в’яленої і копченої риби. Також в Україні в багатьох регіонах відсутня сироватка від ботулізму.

Як повідомляв УНН, депутат Києво-Святошинської районної ради Є.Спіров не виключив, що українці гинуть від ботулізму через мораторій на перевірки та відсутність контролю за якістю продуктів.

Українські Національні Новини

Суспільство