na-poltavschini-vid-botulizmu-pomer-cholovik

На Полтавщині від ботулізму помер чоловік

 • 12052 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. У Полтавській області від ботулізму помер 57-річний житель Горішніх Плавнів, передає УНН з посиланням на ГУ ГП у Полтавській області.

"5 червня в міську лікарню Горішніх Плавнів був доставлений пацієнт з підозрою на захворювання ботулізмом. За словами 57-річного чоловіка, він вживав в’ялену рибу, яку придбав в одному з магазинів. Чоловік помер у лікарні", - повідомили у ГУ НП у Полтавській області.

Зазначається, що задля встановлення обставин смерті та підтвердження діагнозу "ботулізм" розпочато кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України. Розпочато досудове розслідування.

Нагадаємо, випадки ботулізму фіксуються в Україні в різних областях. У Київській, Сумській та Донецькій області пацієнти, які заразилися ботулізмом, загинули.

У Держпродспоживслужбі закликали українців відмовитися від вживання в’яленої і копченої риби. Також в Україні в багатьох регіонах відсутня сироватка від ботулізму.

Як повідомляв УНН, депутат Києво-Святошинської районної ради Є.Спіров не виключив, що українці гинуть від ботулізму через мораторій на перевірки та відсутність контролю за якістю продуктів.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Полтавщині від ботулізму помер чоловік

     • 12052 переглядiв

    Міський голова Чопа вийшов під заставу

     • 12688 переглядiв