na-poroshenka-podali-pershiy-pislya-viboriv-pozov

На Порошенка подали перший після виборів позов

 • 23191 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва подав позов до Президента України Петра Порошенка про визнання бездіяльності Глави держави, зобов’язання видати указ про призначення судді на посаду та стягнення матеріальної шкоди. Справа слухатиметься Касаційним адміністративним судом Верховного Суду. Про це УНН повідомили у прес-службі Окружного адміністративного суду Києва.

Позивач обґрунтував свою позицію тим, що Президентом України протягом лютого-березня 2019 року, всупереч вимогам Закону України "Про судоустрій та статус суддів", не видано Указ про його призначення на посаду судді, що позбавляє його права на працю та доплати за вислугу років.

Як повідомляв УНН, до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов ще один позов до Національної поліції, Служби безпеки та Адміністрації Державної прикордонної служби щодо заборони після проведення парламентських та президентських виборів виїзду з України топ-чиновникам. 

Раніше, до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Олександра Дубінського до Національної поліції України, Служби безпеки України та Адміністрації Державної прикордонної служби України про визнання протиправною їх бездіяльність щодо захисту національної безпеки України. Треті особи - Президент Петро Порошенко, Голова АПУ Ігор Райнін, Народний депутат Ігор Кононенко.

Нагадаємо, 17 квітня до суду надійшов позов Давида Жванії, в якому він просить суд заборонити високопосадовцям, зокрема, і суддям Верховного Суду виїжджати за кордон протягом одного року після проведення виборів.

Українські Національні Новини

Політика