na-poyavu-v-ukrayini-smittyepererobnikh-zavodiv-potribno-kilka-rokiv

На появу в Україні сміттєпереробних заводів потрібно кілька років

 • 20443 переглядiв

КИЇВ. 6 квітня. УНН. На будівництво сміттєпереробного заводу необхідно півтора-два роки, утім, наразі це неможливо через недосконалість національного законодавства. Про це повідомив голова правління ПрАТ "Київспецтранс" Андрій Грущинський в коментарі кореспонденту УНН.

"На проектування і будівництво потрібно 18 місяців – до двох років з моменту створення необхідної законодавчої бази", - наголосив Грущинський.

За його словами, утім, протягом цих кількох років у країні можна збудувати нову сміттєпереробну галузь, що вирішило б проблему зі сміттям, але для цього також потрібні і зміни в законодавстві на національному рівні.

При цьому він пояснив, що сміття є ресурсом, який можна і треба переробляти для отримання вторинної сировини або енергоносіїв, утім, його переробка виявляється дорожчою за ресурси, які переробники отримують на виході.

Тож для створення такої галузі в державі треба вводити тариф на сміттєпереробку, що буде непопулярним рішенням для будь-якої влади.

Нагадаємо, уряд вніс зміни до Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів і закріпив за місцевою владою повноваження щодо поводження з побутовими відходами.

Українські Національні Новини

Політика