na-pozachergovikh-zasidannyakh-radi-rozglyanut-zakonoproyekti-pro-korinni-narodi-ta-oligarkhiv-kravchuk

На позачергових засіданнях Ради розглянуть законопроєкти про корінні народи та олігархів - Кравчук

 • 14720 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Верховна Рада України збереться наступного тижня на позачергові засідання та розгляне законопроект про корінні народи, скасування економічної зони “Крим”, та законопроєкт щодо олігархів. Про це кореспонденту УНН повідомила заступниця голови парламентської фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук.

Цитата:

“Позачергові засідання плануються у вівторок та четвер, з доволі насиченим порядком денним, можливо, навіть засідання будуть скликані Президентом України. По формату буде визначено найближчим часом, але орієнтуємось на вівторок і на четвер з 16:00 і до ночі”, - зазначила Кравчук.

Деталі

За її словами, одним з основних законів, які планують обговорювати на засіданні у четвер, є пакет, що стосується Криму. Так, буде розглядатися законопроєкт про корінні народи. Як наголосила Кравчук, профільний комітет рекомендував прийняти його за основу в цілому.

“Я дуже сподіваюся, що вдасться це зробити у залі, проголосувати за основу в цілому, та вже до саміту Кримської платформи цей законопроєкт буде готовий до підписання Президентом, і це було б дуже символічно, зробити саме на Кримській платформі”, - зазначила Кравчук.

Серед іншого, заступниця голови фракції наголосила про пакет законопроектів, що стосуються скасування вільної економічної зони “Крим”, які також планують розглянути на засіданнях, а також законопроєкти з пакету олігархів.

В той же час, на засіданні у вівторок планують розглядати законопроєкти оборонного комітету, які є одними з найвпливіших, а саме: закон Президента про національний спротив, який профільний комітет вже схвалив до першого читання, а також законопроєкт про критичну інфраструктуру.

“Основний законопроєкт, який поданий Президентом України - відзначений, як невідкладний, а також законопроєкт Кабінету міністрів, який стосується податків. Він фактично йде за філософією цього пакету законів про олігархів. Мова йде про збільшення ренти, зміни формули, та ряд інших податкових змін”, - додала Кравчук.

Що було раніше

Раніше Кравчук зазначала, що Верховна Рада найімовірніше збиратиметься на позачергові засідання після 29 червня.

Як розповів у коментарі УНН народний депутат від “Слуги народу”, член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, низка додаткових законопроектів про олігархів буде направлена на унеможливлення деструктивного впливу олігархів на ухвалення державних рішень.

Він також додав, що точна кількість додаткових законопроектів невідома. Але до кінця поточної сесії ВР в Офісі Президента вже матимуть уявлення про конкретні законопроекти, які Президент запропонує для ухвалення.

Українські Національні Новини

Політика