na-prichetnist-do-vbivstva-berkutivtsiv-na-maydani-pereviryayut-okremikh-osib-a-ne-organizatsiyi-s-gorbatyuk

На причетність до вбивства "беркутівців" на Майдані перевіряють окремих осіб, а не організації - С.Горбатюк

 • 9541 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Слідство щодо причетності до вбивства "беркутівців" на Майдані у лютому 2014 року ведеться стосовно певних осіб, а не організацій. Про це повідомив начальник головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк в ефірі телеканала "112 Україна", передає УНН.

"Під час розслідування перевіряється різна інформація щодо можливої причетності тих чи інших осіб щодо вчинення тих чи інших протиправних дій, чи, зокрема, вбивств. В ході розслідування не ведеться слідство щодо певних організацій, а розслідування ведеться щодо тих чи інших осіб, які могли належати до тих чи інших організацій. В першу чергу встановлюються обставини злочину, щоб з’ясувати, чи це була крайня необхідність, чи це була провокація, чи це було вбивство, що не пов’язано з обороною. Проводяться слідчі дії і витребовується інформація, якщо говорити про дані ухвали, про телефонні з’єднання. Слідство перевіряє всі обставини для встановлення істини у справі", - сказав С.Горбатюк.

Він ствердно відповів на питання, чи проходять зазначені особи, стосовно яких ведеться слідство, як свідки.

Раніше повідомлялося, що Генпрокуратура перевіряє членів організації "Правий сектор" на причетність до вбивства "беркутівців" під час Майдану.

Українські Національні Новини

Політика