na-prifrontovikh-teritoriyakh-ukrayini-mozhut-vidminiti-mistseve-samovryaduvannya-korniyenko

На прифронтових територіях України можуть відмінити місцеве самоврядування – Корнієнко

 • 147490 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. У Верховній Раді наразі напрацьовують законопроект, що стосується заборони великих проросійських партій. Після цього у Парламенті планують зайнятися місцевою владою у прифронтових територіях, де серед місцевих депутатів перебувають колаборанти. В такому випадку, в Україні, в цих районах, можуть відмінити місцеве самоврядування. Про це під час брифінгу повідомив перший заступник спікера Верховної Ради Олександр Корнієнко, пише УНН.

Цитата

“Зараз ми напрацьовуємо законопроект, що стосується якраз заборони самих партій, а далі будемо працювати саме над місцевими владами. Я не виключаю, що в частині громад, які перебувають у прифронтовій території, ми взагалі маємо на якийсь етап відмовитись від місцевого самоврядування, хоча це є дуже важливо. Воно гарантується в Конституції. Я особисто займався реформою децентралізації. Мені боляче це визнавати, але в нас є території, де просто неможливо зараз здійснювати місцеве самоврядування. Нам доведеться вводити пряме військове управління. Потім, сподіваюся, військове-цивільне. Ну, і, відповідно, там тоді питання цих партій буде вирішено”, – наголосив Корнієнко.

Додамо

21 квітня у Верховній Раді створили депутатську групу "Платформа за життя і мир". До її складу увійшли 25 колишніх нардепів від партії “Опозиційна платформа – за життя”.

Голова Комітету виборців Олексій Кошель в ефірі Радіо НВ заявив, що за час війни представники політичної партії Опозиційна платформа - За життя, діяльність якої призупинена в Україні, щонайменше 50 разів співпрацювали з російськими окупантами.

Українські Національні Новини

Політика