na-prikarpatti-gorilchaniy-tsekh-ukrayinskogo-oligarkha-borzhnika-vistavili-na-e-auktsion-za-ponad-40-mln-griven

Горілчаний цех українського олігарха-боржника виставили на е-аукціон за понад 40 млн гривень

 • 14316 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Держпідприємство "СЕТАМ" Міністерства юстиції України продає цех по виробництву лікеро-горілчаних виробів в Івано-Франківську, кінцевим бенефіціаром якого є олігарх Олег Бахматюк, за майже 41 млн грн. Про це повідомляє пресслужба ДП, передає УНН.

"На електронному аукціоні OpenMarket (ДП "СЕТАМ" Міністерства юстиції України) виставлено цех по виробництву лікеро-горілчаних виробів за стартовою ціною 40 966 934 грн. Будівля має загальну площу 12346,5 кв.м. та знаходиться у місті Івано-Франківськ, вул. Промислова, 29", - інформують у ДП.

Так, цех складається з:
▪️ адміністративно-виробничого корпусу А, загальною площею 9406,1 кв.м.;
▪️ адміністративного корпусу Б, загальною площею 103,6 кв.м.;
▪️ складу В, загальною площею 1460,1 кв.м.;
▪️ виробничого цеху Л, загальною площею 181,8 кв.м.;
▪️ складу - рампи П, загальною площею 550,6 кв.м.;
▪️ складу М, загальною площею 534,5 кв.м.;
▪️ складу Т, загальною площею 109,8 кв.м.

"Україна стрімко йде шляхом демонополізації та приватизації підприємств з виготовлення спирту. Тому ми всією командою OpenMarket раді стати частиною процесу, який допоможе зробити ринок більш різноманітним, з рівними правилами для кожного його учасника. Думаю, що це буде цікавий кейс", — повідомив генеральний директор ДП "СЕТАМ" Олександр Мамро.

Дата проведення аукціону - 30 жовтня поточного року, інформують у пресслужбі.

Варто зазначити, що за інформацією, доступною з відкритих джерел, за згаданою адресою розташований цех, що належав "Станіславській торговій компанії", бенефіціаром якої є олігарх Олег Бахматюк.

Нагадаємо, 29 липня апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала рішення Печерського районного суду Києва, яким фактично Генерального прокурора України зобов'язали закрити справу олігарха Олега Бахматюка, якого підозрюють у розкраданні 1,2 млрд грн "ВіЕйБі-Банку".

Раніше Офіс Генерального прокурора виконав рішення Печерського районного суду міста Києва та скасував постанову першого заступника Генерального прокурора про скасування постанови про припинення кримінального провадження, пов’язаного з "ВіЕйБі-Банком".

Як повідомляв УНН, колишнього власника "ВіЕйБі-Банку" Олега Бахматюка оголошено у розшук.

Нагадаємо, 13 листопада 2019 року повідомлено про підозру фактичному власнику "ВіЕйБі Банку" Олегу Бахматюку та ексголові правління фінустанови Денису Мальцеву у справі заволодіння 1,2 млрд грн кредиту.

За даними НБУ, Бахматюк винен державі майже 30 млрд грн.

Українські Національні Новини

Політика