na-prikarpatti-na-dekilkokh-dilnitsyakh-golosuyut-bez-pasportiv-ta-nomeriv-na-byuleteni

На Прикарпатті на декількох дільницях голосують без паспортів та номерів на бюлетені

 • 7552 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. На Верховинщині спостерігачі зафіксували ряд порушень виборчого процесу. Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА, передає УНН.

“Порушення представники Громадянської мережі ОПОРА виявили на виборчій дільниці №260054 у селі Красник Верховинського району. Значна кількість виборців приходить на дільницю без паспортів. Хтось приходив з копією паспорта, хтось з військовим квитком, хтось з чужим паспортом”, - йдеться в повідомленні.

За даними ОПОРИ, були зафіксовані випадки, коли люди голосували поза кабінкою для голосування.

Також, спостерігачі відзначають, що фактично на усіх бюлетенях поставлені лише печатки комісії й не вказано номер дільниці. А номер дільниці вписують безпосередньо перед видачею бюлетеня виборцю. Втім, були випадки, коли член комісії забував вписувати номер дільниці й видавав бюлетень виборцю без нього.

Відповідно до частини 10 статті 242 Виборчого Кодексу, під час приймання бюлетенів дільничною виборчою комісією секретар дільничної виборчої комісії, а у разі його відсутності — визначений рішенням комісії член комісії розпаковує упаковування підприємства-виготовлювача та проставляє у визначених місцях кожного виборчого бюлетеня печатку дільничної виборчої комісії і за необхідності проставляє на кожному виборчому бюлетені у визначеному місці номер виборчої дільниці. Аналогічне порушення представники ОПОРИ зафіксували у селі Ільці на виборчій дільниці №260055.

Нагадаємо, що на Донеччині через плутанину з бюлетенями десятки людей зібрались на мітинг.

Українські Національні Новини

Політика