na-prikarpatti-trivaye-likvidatsiya-naslidkiv-negodi-zatopleno-ponad-7-tis-domogospodarstv

На Прикарпатті триває ліквідація наслідків негоди: затоплено понад 7 тис. домогосподарств

 • 11640 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. В Івано-Франківській області через повінь підтоплено 570 населених пунктів та понад 7 тис. домогосподарств. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Нацполіції.

"На Івано-Франківщині через негоду частково підтоплено 570 населених пунктів, у 15 районах та Івано-Франківську затоплено 7261 домогосподарство. Правоохоронці продовжують надавати допомогу для громадян, які стали заручниками негоди", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що поліцейські та рятувальники заходять до кожного будинку та перевіряють, чи не залишилися там у небезпеці люди або домашні тварини, допомагають з підтоплених житлових будинків виносити вціліле майно громадян, продовжують забезпечувати охорону публічного порядку, а на дорогах регулюють рух транспорту на проблемних територіях.

"Станом на 9 годину 24 червня найбільше від опадів постраждали такі населені пункти районів області: Коломия, Верховина, Богородчани, Калуш, Тисминиця, Долина, Рожнятів, Косів, Тлумач, Яремче, Надвірна, Городенка, Снятин, Галич, Рогатин та місто Івано-Франківськ. Через негоду і підняття рівня води у річках перекрито рух транспортним засобам у Галицькому та Тлумацькому районах, а саме перекрито рух на автомобільному мосту через Дністер на трасі Н-09 "Львів-Івано-Франківськ" та автодорогу регіонального значення Р-18 "Івано-Франківськ – Тернопіль" у селі Нижнів", - додали у Нацполіції.

Окрім того, 18 населених пунктів без електропостачання. Організовано цілодобову роботу штабу. Поліцейські охороняють помешкання громадян, аби уникнути мародерства.

Нагадаємо, за словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, наразі ситуація з паводками у Західній Україні є критичною, затоплення перевершує масштаб 2008 року.

Українські Національні Новини

Суспільство