na-prikladi-prorosiyskogo-biznesu-tarpana-prokuratura-ta-nazk-po-riznomu-traktuyut-noviy-zakon-schodo-konfiskatsiyi-rosaktiviv

На прикладі проросійського бізнесу Тарпана: прокуратура та НАЗК по різному трактують новий закон щодо конфіскації росактивів

 • 214147 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. У той час, як у прокуратурі мають намір ініціювати арешти проросійських активів розшукуваного Руслана Тарпана, у НАЗК повідомили, що компанії підозрюваного, які одночасно належать і росіянину, під дію ЗУ «Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності російської федерації та її резидентів» нібито не підпадають, передає УНН з посиланням на отримані позиції від НАЗК та прокуратури Одеської області.

Деталі

Журналісти УНН з'ясували, що принаймні три компанії розшукуваного та підозрюваного Руслана Тарпана мають у складі своїх засновників громадянина рф - Раміля Шайдулліна. Йдеться про “Гранд Отель”, “Компас Проект” та “Квартал Руссова”.

На запитання редакції, чи підлягатимуть вони конфіскації з набранням чинності ЗУ «Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності російської федерації та її резидентів», НАЗК та прокуратура відповіли по різному.

Цитата

"...фізичні особи – громадяни російської федерації не є резидентами в розумінні Закону України «Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності російської федерації та її резидентів», - повідомили в НАЗК.

Натомість

“Установлено, що вказаний закон включає у коло резидентів, визначених у законі України “Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності російської федерації та її резидентів”, фізичних осіб-громадян рф, однак на даний час закон не набрав чинності.

Враховуючи викладене, після набрання законом чинності, обласною прокуратурою, за наявності відповідних процесуальних повноважень, буде вжито достатніх та необхідних заходів до виконання в рамках кримінального провадження всіх завдань, визначених статтею 2 Кримінального процесуального кодексу України”, - повідомили у прокуратурі.

Деталі

Тарпан, за словами народної депутатки Соломії Бобровської, "давно працює на інтереси росії".

Окрім того, він продовжує свою бізнес-дружбу із Шайдулліним і зараз - після початку війни рф проти України.

Нагадаємо

Руслан Тарпан - головний підозрюваний у розкраданні сотень мільйонів гривень держбюджету на проекті “Глибоководний випуск”. Через це йому обраний запобіжний захід у вигляді заочного арешту. Він оголошений у міждержавний розшук, а прокуратура готує запит на його екстрадицію в Україну.

Українські Національні Новини

Політика