na-protestakh-v-irani-zaginuli-133-lyudini-1

На протестах в Ірані загинуло 133 людини

 • 205404 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Під час протестів в Ірані загинуло щонайменше 133 людини. Про це повідомила правозахисна організація Iran Human Rights, пише УНН.

Цитата

"Іранська організація з прав людини підтвердила ще 92 особи, які були вбиті владою Ісламської Республіки по всьому Ірану, внаслідок чого їхня загальна кількість досягла 133 осіб", – ідеться у повідомлені.

Деталі

Як зазначили, на момент написання статті офіційні джерела, які цитують губернатора Сістана Белуджистана, підтвердили лише 19 смертей та 20 поранень у Захедані.

Протести в Ірані розпочалися в середині вересня після загибелі 22-річної Махси Аміні. Її затримала поліція моралі за неправильно одягнутий хіджаб. Офіційні особи заявили, що вона померла від серцевого нападу, але її родичі та деякі правозахисні групи відкинули ці заяви, наголосивши, що Аміні побили під час затримання.

В акціях протесту взяли участь усі верстви суспільства, включаючи етнічні та релігійні меншини. Багато хто вимагав повалення верховного лідера аятоли Алі Хаменеї.

Доповнення 

Люди провели демонстрації в Лондоні, Парижі та інших містах на знак солідарності з іранськими протестувальниками, деякі тримали в руках фотографії Аміні. Мітинги відбулися у великих містах, включаючи Тегеран, Ісфахан, Рашт та Шираз.

Українські Національні Новини

Новини Світу