na-punkti-propusku-na-donbasi-viyavili-saksofon-vartistyu-ponad-pivmilyona-griven

На пункті пропуску на Донбасі виявили саксофон вартістю понад півмільйона гривень

 • 9202 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. В зоні проведення Операції об'єднаних сил на КПВВ "Гнутове" прикордонники зупинили донеччанина із саксофоном вартістю більше півмільйона гривень. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ДПСУ.

Як повідомили у прес-службі, 15 квітня, для проходження контрольних процедур на виїзд до тимчасово окупованої території України в КПВВ "Гнутове" прибув 45-річний громадянин України, який їхав автомобілем Renault з Маріуполя до Донецька.

Під час огляду його транспортного засобу оглядова група прикордонників та представників ДФС, що спільно діють у складі Об'єднаних сил, виявили саксофон, який був схований серед одягу в багажному відділенні авто, повідомили прикордонники.

"...експерти встановили, що знахідка виявилась музичним інструментом моделі класу "люкс" виробництва відомого світового виробника Henri Selmer Paris, що лідирує серед популярних духових музикальних інструментів ручної роботи. З пояснень водія стало відомо, що інструмент його нібито попросили перевезти через лінію розмежування та передати музичному майстру в окупованому Донецьку. Документів на коштовний саксофон чоловік не мав, тож і не міг підтвердити, що його не було отримано злочинним шляхом. Сума оцінки музичного інструменту сягає 560 тисяч гривень", - зазначено у повідомленні.

У прес-службі додали, що інструмент був вилучений та переданий компетентним органам. Відносно громадянина складено протокол про адмінправопорушення за ч.1 ст. 204-3 КУпАП ("Порушення порядку переміщення товарів"). Чоловіку загрожує штраф від 170 до 1700 гривень.

Раніше УНН повідомляв, що за минулий тиждень встановленим порядком в контрольних пунктах в’їзду-виїзду через лінію розмежування було оформлено 284 тисячі громадян та 32 тисячі транспортних засобів.

Українські Національні Новини

Суспільство