na-realizatsiyu-regionalnikh-proektiv-z-derzhbyudzhetu-vidileno-dva-mlrd-grn

На реалізацію регіональних проектів з держбюджету виділено два млрд грн

 • 15367 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Державний фонд регіонального розвитку (ДФРР) на реалізацію проектів спрямував 2 із 4,9 млрд грн, передбачених на 2020 рік. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства фінансів України.

"Станом на 19 червня за програмою ДФРР виділено в повному обсязі заплановані у розписі держбюджету 2 млрд грн. При цьому, розпорядниками освоєно лише 432 млн грн із цією суми. Відповідно до розпорядження Кабміну від 26.02.2020 №211, цьогоріч планується реалізувати 461 проект, половина з яких – в рамках Програми Президента України "Велике будівництво", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що загалом ДФРР спрямовується:

- на виконання інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що відповідають пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку та відповідних стратегіях розвитку регіонів;
- для проектів, що мають на меті розвиток спортивної інфраструктури, енергоефективності державних і комунальних навчальних закладів та медичних установ - не менше 10% за кожним з напрямів.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський заявив, що буде обговорюватися доповнення програми “Велике будівництво” зведенням гуртожитків в Україні.

Українські Національні Новини

Економіка