na-rivnenschini-proveli-spetsoperatsiyu-na-burshtinovikh-klondaykakh-mistsevi-zhiteli-chinili-opir

На Рівненщині провели спецоперацію на бурштинових "клондайках" - місцеві жителі чинили опір

 • 10152 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Під час спецоперації на Рівненщині було викрито незаконний видобуток бурштину-сирцю з використанням мотопомп та іншого спеціального обладнання за участі 15 осіб. Було вилучено понад 20 кг "сонячного каменю". Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Рівненської обласної прокуратури.

"Працівниками Рівненської обласної прокуратури за оперативного супроводу відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в області, із залученням співробітників ЦСО "А" СБ України, в рамках кримінального провадження за фактом незаконного видобування бурштину у значних розмірах (ч. 2 ст. 240-1 КК України), проведені заходи по документуванню протиправної діяльності групи осіб з числа жителів Дубровицького та Рокитнівського районів, причетних до незаконного видобутку та збуту бурштину-сирцю", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що зокрема, 23 вересня 2020 року, працівниками Рівненської обласної прокуратури та УСБУ в області проведені невідкладні слідчі дії у місцях здійснення незаконного видобутку бурштину на землях державного лісового фонду поблизу сіл Будимля Дубровицького району та Старе Село Рокитнівського району.

"У результаті проведення вказаних заходів на "клондайках" було викрито під час незаконного видобутку бурштину-сирцю з використанням мотопомп та іншого спеціального обладнання 15 осіб. У ході огляду місця події виявлено та вилучено 10 мотопомп, понад 20 кг "сонячного каменю", а також інші знаряддя, призначені для незаконного промислу", - зазначається у повідомленні.

Також повідомляється, що місцеві жителі після завершення слідчих дій чинили опір правоохоронцям та перешкоджали вивезенню вилученого обладнання.

За цим фактом наразі вирішується питання про початок досудового розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 342 КК України.

Нагадаємо, на Рівненщині на території держпідприємства викрили групу незаконних добувачів бурштину.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП