na-rivnenschini-suditimut-zlochinnu-grupu-za-vimagannya-borgiv-u-slidchomu-izolyatori

На Рівненщині судитимуть злочинну групу за вимагання "боргів" у слідчому ізоляторі

 • 13469 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. До Рівненського міського суду скеровано обвинувальний акт стосовно трьох учасників угрупування, яких підозрюють у вимаганні сплатити неіснуючих боргів погрожуючи фізичним та психологічним насильством у слідчому ізоляторі. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Рівненської обласної прокуратури.

"Рівненською обласною прокуратурою завершено досудове розслідування та скеровано до Рівненського міського суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників угрупування. Вони обвинувачуються у вимаганні (ч.4 ст.189 КК України), із кваліфікуючою ознакою "вчинення злочинів у складі організованої злочинної групи", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що досудовим розслідуванням встановлено, що члени організованої групи у січні-лютому цього року, перебуваючи в слідчому ізоляторі, приписували іншим затриманим неіснуючі борги, і вимагали їх сплати. При цьому погрожували фізичним та психологічним насильством.

"Зокрема, у 3 потерпілих "ділки" вимагали 200 тис. грн та 5 тис. доларів США", - зазначається у повідомленні.

Так, організатор ОЗГ, 31-річний волинянин, розробив план злочинної діяльності, розподілив функції учасників, керував підготовкою вчинення злочинів та особисто брав участь у вимаганнях. А після заволодіння чужим майном розподіляв "прибуток" між членами організованої групи, при цьому частину залишав для підтримання діяльності угрупування.

"Учасники групи, 19-річний дубровиччанин та 20-річний уродженець Сарненського району, підшуковували потенційних потерпілих, брали участь у вимаганні, а також застосовували психологічне та фізичне насильство щодо своїх жертв", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Луганській області направлено до суду обвинувальний акт стосовно трьох чоловіків за фактами вимагання понад 2 млн грн з погрозами вбивством.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Кличко поцупив у офіціанта телефон Пальчевського

     • 28045 переглядiв

    До Умані прибуло шестеро поліцейських з Ізраїлю

     • 18176 переглядiв