na-robotu-yak-na-svyato-profesiya-artista-dityachikh-svyat

Спецпроект УНН: На роботу як на свято - професія артиста дитячих свят

 • 9124 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Весела, проте аж ніяк не найпростіша професія - артист дитячого свята. У наші дні багато старих професій отримують нове життя, а разом з нею і назву. Так радянський "масовик-витівник" в сучасних умовах вже аніматор. У черговому випуску спецпроекту УНН розкаже про специфіку роботи артиста дитячих свят.

Професія артиста-аніматора дитячих свят дозволяє проявити акторський талант і чудово підходить веселим, товариським людям, що люблять приміряти на себе найнеймовірніші образи. Про це розповів Максим Кузьменко, за плечима якого вже 6 років роботи у цій професії.

“Чесно кажучи, я ніколи не думав, що буду працювати у цій сфері. Але коли спробував, мені дуже сподобалось. Побачив, що ті діти, з якими ми проводили свято, були у захваті, і що до останнього не хотіли з нами прощатись. Ці емоції не залишили мене осторонь, і так я вирішив, що це саме те, чим я хочу займатись. Хоча перший мій досвід як артиста був емоційно жахливим. Адже працювати з дітьми зовсім інакше, аніж з дорослими. Потрібен особливий підхід, потрібно викликати довіру, адже часто зовсім маленькі дітлахи лякаються, коли до них виходить артист, хоч і перевдягнений в улюбленого персонажа. Тому я дуже нервував, тому що за плечима ще не мав тих навичок і знань, які потрібно мати у цій професії”, - розповів Максим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загадкова професія актора-лялькаря - спецпроект УНН

За словами артистів, влаштуватися працювати аніматором не так вже й складно. Але чи буде професія приносити задоволення, залежить тільки від людини, яка обрала цей напрям. Адже підкорити дитячі серця і довіру дуже складно.

“Особисто я не маю спеціальної освіти, я навчався на інженера. Більшу частину життя я знаходився у творчості. І вважаю, що необов’язково навчатись у театральному чи цирковому закладі, аби розважати дітей на святах. Як на мене, для цієї професії потрібна доля таланту, харизма і бажання дарувати позитивний настрій та емоції маленьким глядачам. Досвід набувається з часом”, - додав М.Кузьменко.

Як зазначив Максим, для роботи професійним артистом на дитячих святах існує ряд навичок, якими має володіти аніматор. Це і аквагрим, і вміння майструвати з надувних кульок різноманітних звірів. Але найголовніший пункт у професіоналізмі артиста - це вміння спілкуватись з дітьми різного віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Важка робота пожежника – спецпроект УНН

“Важливо враховувати інтереси дітей і потрібно добре думати перед тим, що ти говориш. Адже ти можеш випадково сказати якусь дурницю, і для дорослого сказане буде несуттєвим, а от для маленького глядача це залишиться відбитком. Робота з дітьми 5 років відрізняється від дітей 8 років. Тому під час свята ми намагаємось захопити їх увагу та стати для них друзями і спілкуватись на одному рівні”, - розповів М.Кузьменко.

Як розповів артист, за день аніматори можуть пропрацювати до 12 годин. Але не дивлячись на шалений графік і втому, мають зберігати казковість образів персонажів, в яких перевдягнені.

“Діти приходять до нас, аби побачити своїх улюблених персонажів, а не якихось “дядю” та “тьотю”. Тому образ ми тримаємо до кінця, до тих пір, поки ми в гримі та костюмі. Буває, що складно фізично та емоційно тримати позитивний настрій, адже в день ми можемо працювати близько 10 годин. Всі ми люди і також маємо поганий настрій і втому, але як професійні артисти, всі свої проблеми перед виходом до дітей на свято залишаємо за дверима нашого клубу”, - зазначив Максим.

Українські Національні Новини

Мультимедіа