na-rosiyu-treba-tisnuti-dlya-dopusku-obsye-u-krim-nardep

На Росію треба тиснути для допуску ОБСЄ у Крим - нардеп

 • 7419 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Важливим є моніторинг ОБСЄ у Криму, адже мандат організації розповсюджується на всю територію України, а Крим – це Україна. Про це під час зустрічі з постійними представниками держав-учасниць ОБСЄ заявив народний депутат, голова фракції БПП Артур Герасимов, передає УНН з посиланням на прес-службу політсили.

“Росія має отримати належну відповідь за порушення міжнародного гуманітарного права не лише в Україні, але і в Придністров’ї, Чечні... СММ ОБСЄ має посилити моніторинг на Донбасі, особливо поблизу кордону”, — сказав А.Герасимов.

На його думку, якщо кордон буде контролюватися, то "ескалація припинеться і це в короткостроковій перспективі сприятиме мирному врегулюванню ситуації на Донбасі".

“Також хочу наголосити на необхідності моніторингу ОБСЄ у Криму, адже мандат ОБСЄ розповсюджується на всю територію України, а Крим — це Україна. Треба тиснути на Російську Федерацію щоб забезпечити доступ СММ ОБСЄ до Криму та Донбасу. Важливою наразі є активізація співпраці в рамках роботи Парламентської Асамблеї ОБСЄ щодо резолюцій по територіальній цілісності України”, — додав він.

Нагадаємо, віце-спікер ВР І.Геращенко заявила, що без введення миротворчої місії на Донбасі буде важко досягти деокупації.

Українські Національні Новини

Політика