na-samiti-nato-u-vilnyusi-ukrayina-ochikuye-pidtrimki-garantiy-bezpeki-zelenskiy

На саміті НАТО у Вільнюсі Україна очікує підтримки гарантій безпеки - Зеленський

 • 769112 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Україна запрошена на саміт НАТО у Вільнюсі, який пройде 11-12 липня цього року, та очікує від країн-членів Альянсу підтримки надання гарантій безпеки країні. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час брифінгу з прем’єр-міністром Фінляндії Санною Марін, передає УНН.

Цитата

"Так, ми запрошені, але ми хотіли б, щоб були відповідні кроки вперед, окрім того статусу, який сьогодні є в нас у відносинах із НАТО", - наголосив лідер держави.

Деталі

Він подякував країнам-членам НАТО за підтримку, надану у боротьбі з російською агресією. Водночас Зеленський зауважив, що, якщо країна не може стати членом Альянсу, перебуваючи у війні, вона повинна була б "мати відповідні гарантії безпеки на цьому шляху".

"Саме відповідних кроків назустріч із боку держав НАТО до України, до гарантій безпеки ми й очікуємо на цьому Вільнюському саміті. Будемо працювати над цим", - підсумував Зеленський.

Нагадаємо

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що саміт НАТО у Вільнюсі матиме велике значення та продемонструє єдність Альянсу у підтримці України. Підготовку до заходу вже розпочато.

Українські Національні Новини

Політика