na-sayti-rosiyskogo-vidannya-zyavilisya-antivoyenni-statti-putin-peretvorivsya-na-zhorstkogo-diktatora

"путін розв'язав одну з кровопролитних воєн": 9 травня на сайті російського видання з'явилися антивоєнні статті

 • 116043 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Вранці 9 травня на сайті російського видання "Лента.Ру" було розміщено кілька матеріалів із різкою критикою війни в Україні та російської влади. Про це повідомляє УНН, посилаючись на "Настоящее время".

Деталі

На сайті були такі заголовки: "путін розв'язав одну з кровопролитних воєн 21 століття", "володимир путін перетворився на жалюгідного диктатора і параноїка", "Російська еліта хвора на кумівство і лизоблюдство", "Зеленський виявився крутішим за путіна", "путіна та його соратників чекає трибунал". Наразі всі статті видалені.

Матеріали починалися з дисклеймера про те, що "цей матеріал не узгоджений з керівництвом, а за його публікацію Адміністрація президента роздасть виданню зірочок". У постскриптумі до статей за публікацію брали відповідальність керівник відділів "Економіка" та "Середовище проживання" Єгор Поляков та редактор цих відділів Олександра Мірошникова.

Цитата

"Це ніякий не "злом хакерів", це моє та Саши усвідомлене рішення, яке було ухвалене відносно давно, але реалізувати його швидко не виходило, поки не говоритиму, з яких причин. Головний мотив – совість. Ми відібрали близько 40-45 ключових кейсів/новин/фактів, які російські ЗМІ почали замовчувати після початку війни, розписали їх максимально докладно і намагалися не впадати у "пропаганду навпаки", – заявив Поляков.

За словами журналіста, з ним вже провели бесіду, у виданні "Лента.Ру" він не працюватиме. 

Нагадаємо 

президент росії володимир путін сказав, що на параді до 9 травня залучили російських солдатів та офіцерів, які безпосередньо брали участь у війні проти України на Донбасі.

Українські Національні Новини

Новини Світу