na-shri-lantsi-zvodyat-nayvischu-u-sviti-shtuchnu-yalinku

На Шрі-Ланці зводять найвищу у світі штучну ялинку

 • 10861 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Жителі Шрі-Ланки хочуть звести найвищу у світі штучну ялинку. Організатори планують закінчити будувати дерево до різдвяних свят, передає УНН з посиланням на АР.

Як зазначає видання, сотні портових робітників і добровольців будують величезне дерево на популярній пляжній набережній у Коломбо, столиці Шрі-Ланки. Після складання дротяний каркас сягатиме 98 метрів заввишки (320 футів). Це майже на 40 метрів більше встановленого рекорду.

Організатори повідомили, що будують таке дерево, щоб допомогти просунути етнічну і релігійну гармонію більшості острівних держав Південної Азії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Софіївській площі засвітили головну новорічну ялинку України

“Це все для того, щоб показати світу, що ми можемо жити, як одна країна, одна нація” - зазначили у міністерстві портів і судноплавства Шрі-Ланки.

Також у відомстві зазначили, що будівництво гігантської ялинки - це “один невеликий жест, який ми можемо показати світу, що ми можемо жити в гармонії”.

Зазначимо, будівництво ялинки триває вже чотири місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічні ялинки у різних містах світу - фоторепортаж

В кінцевому рахунку, організатори сподіваються, що їхня новорічна ялинка буде оголошена найвищою у світі і потрапить у Книгу рекордів Гіннеса.

Наразі рекорд належить китайській фірмі, яка виставила 55-метрову (180 футів висотою) деревоподібну вежу з вогнів і синтетичного листя.

Українські Національні Новини

Новини Світу