na-sogodni-sche-ne-rozminovano-menshe-30-tekhteritoriyi-arsenalu-v-balakliyi-zsu

На сьогодні ще не розміновано менше 30% техтериторії арсеналу в Балаклії

 • 7820 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. На сьогодні залишається не розмінованою менше 30% технічної території арсеналу у Балаклії, де сталася пожежа. Про це сьогодні розповів на брифінгу начальник озброєння Збройних Сил України генерал-майор Микола Шевцов, передає кореспондент УНН.

"На сьогоднішній день залишилося не розмінованими менше 30% технічної території, а саме території на якій виникла вчорашня пожежа", - сказав він.

М.Шевцов розповів, що загальна площа військової частини у Балаклії становить 469 га., з яких адміністративна територія – 102 га і технічна – 367 га.

"Після надзвичайної події, яка виникла у цій військовій частині, групами розмінування було розміновано більше 330 га, що складає більше 70% території військової частини", - зазначив він.

Як повідомляв УНН, пожежа на технічній території арсеналу в Балаклії локалізована, а частота вибухів зменшилася.

Нагадаємо, 3 травня о 13:40 у місті Балаклія Харківської області, на технічній території військової частини "65 арсенал" Міністерства оборони України, виникло загорання сухої трави з подальшими поодинокими вибухами боєприпасів на площі близько 35 га.

Це не перша пожежа на території арсеналу у Балаклії. У ніч на 23 березня 2017 року на території військового складу Міністерства оборони у Балаклії виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

Українські Національні Новини

Суспільство