na-spetsializovane-likuvannya-do-klinik-za-kordonom-evakuyuvali-21-ukrayintsya

На спеціалізоване лікування до клінік за кордоном евакуювали 21 українця

 • 195206 переглядiв

КИЇВ. 12 серпня. УНН. На спеціалізоване лікування до клінік Німеччини та Нідерландів евакуювали 21 українця, повідомили у МОЗ України, пише УНН.

Цитата

"МОЗ та Єврокомісія евакуювали 21 українця на спеціалізоване лікування до клінік Німеччини та Нідерландів", - йдеться у повідомленні.

Деталі

У МОЗ зазначають, що евакуаційні рейси громадян України з найбільш «гарячих точок» та прифронтових територій, де точаться активні бойові дії, тривають з перших днів війни.

"Серед евакуйованих є онкохворі, які потребують якнайскорішого продовження лікування, а також пацієнти зі складними мінно-вибуховими пораненнями з різних регіонів України, які потрапили під ворожий обстріл", - додали у міністерстві.

Так, вказано, що спочатку пацієнтів доставили до Львівщини, а звідти, після стабілізації їхнього стану, евакуювали за кордон до спеціалізованих клінік Європи для продовження лікування.

Доповнення

ВООЗ підтвердила вже 445 атак на охорону здоров'я в Україні з початку повномасштабного вторгнення рф, у них загинуло 86 людей і 105 були поранені (за повідомленнями між 24 лютого та 11 серпня).

Українські Національні Новини

Здоров'я