na-sud-nad-moryakami-u-moskvi-priyikhali-diplomati-z-yes-ssha-ta-baltiyi

На суд над моряками у Москві приїхали дипломати з ЄС, США та Балтії

 • 10558 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Дипломати з Латвії, ЄС, США, Великої Британії, інших країн Балтії, Польщі, Чехії, Швеції та Данії присутні на засіданні суду у Москві щодо українських моряків, захоплених біля Керченської протоки. Про це написав міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс на своїй сторінці у Twitter, передає УНН.

"Латвійські дипломати і їх колеги з ЄС, США, Великої Британії, Балтії, Польщі, Чехії, Швеції та Данії беруть участь у засіданні московського суду, на якому розглядається справа незаконно захоплених українських моряків", - написав міністр.

Він підкреслив, що міжнародні партнери висловлюють солідарність з моряками і вимагають їх негайного звільнення.

Як повідомляв УНН, суд у Москві 15 січня розгляне питання продовження арешту українським військовополоненим морякам, розбивши їх на групи по чотири людини.

25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. 24 українських моряків заарештували у Криму на два місяці, згодом їх перемістили до російських СІЗО у Москві.

Latvian diplomats and their EU, US, UK, Baltic, Polish, Czech, Swedish and Danish colleagues are participating in the session of Moscow court where the case of illegally captured Ukrainian sailors is considered. We express our solidarity with them & demand their immediate release https://t.co/g5q76BxzkY

— Edgars Rinkēvičs (@edgarsrinkevics) 15 января 2019 г.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Росії заявили, що їм немає сенсу повертатися у ПАРЄ

     • 13174 переглядiв

    У Копенгагені затримали чотирьох українців: що відомо

     • 40671 переглядiв

    Енергосистема України працює без чотирьох атомних блоків

     • 14527 переглядiв

    Українці торік задекларували на 16% більше доходів

     • 11704 переглядiв