na-sudi-po-mh17-zastupilisya-za-ukrayinskogo-prokurora-yakogo-zakhist-pulatova-zvinuvativ-u-koruptsiyi

На суді по MH17 заступилися за українського прокурора, якого захист Пулатова звинуватив у корупції

 • 19758 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Прокуратура Нідерландів заступилася за українського прокурора, члена Спільної слідчої групи (JIT) Олега Пересаду, надійність котрого сторона захисту підозрюваного у справі про катастрофу пасажирського Boeing рейсу MH17 над Донбасом у 2014 році Олега Пулатова поставила під сумнів, передає кореспондент УНН.

"Звинувачення хотіло б зробити один коментар. Сьогодні вранці захист висунув обвинувачення проти учасника розслідування JIT, пана Пересади. Він сам не може прокоментувати звинувачення у суді. Тому ми вважаємо, що я повинен це зробити. Захист стверджує, що він був звільнений за підозрою у корупції та інших речах. І це неправильно", - заявив нідерландський прокурор Тейс Бергер.

Він підкреслив, що Пересада не був звільнений - він як і раніше працює в українській прокуратурі, але не прокурором.

"У статті нідерландської газети (на яку посилалася сторона захисту - ред.) говориться, що в рамках боротьби з корупцією була проведена велика реформа української прокуратури, і більше половини прокурорів звільнилися з роботи в рамках цієї реформи. І в рамках цієї реформи всі прокурори повинні були пройти певну процедуру (атестацію - ред.). І пан Пересада вирішив не проходити її, як і багато інших українських прокурорів. Він більше не прокурор, і це його вибір, але він все ще працює в українській прокуратурі, пов'язаний з JIT... Немає жодних підозр стосовно нього у корупціїу", - додав прокурор.

Нагадаємо, захист підозрюваного Пулатова сьогодні натякнула на ненадійність розслідування, проведеного українською стороною, зокрема у контексті звільнення шести прокурорів з України, які перебувають у спільній слідчій групі (JIT).

Українські Національні Новини

Політика