na-sumschini-prokurora-suditimut-za-khabar-u-3-5-tisyachi-dolariv

На Сумщині прокурора судитимуть за хабар у 3,5 тисячі доларів

 • 11662 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Завершено досудове розслідування щодо прокурора Сумської місцевої прокуратури, якого підозрюють у вимаганні та отриманні 3 тис. 500 доларів США. Про це УНН повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

За даними ДБР, прокурор вимагав від обвинуваченого 3 тисячі 500 доларів США за укладання угоди про визнання винуватості. Укладання такої угоди сприяло б призначенню обвинувачуваному більш м’якої міри покарання, не пов’язаної з позбавленням волі. До скоєння злочину прокурор залучив адвоката, якому він заборгував грошові кошти, намагаючись таким чином повернути власний борг.

Прокурор обвинувачується у прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, ДБР повідомило про підозру прокурору у Києві за отримання ним 2 тис. доларів. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП