na-sumschini-vzyato-pid-vartu-organizatora-masovogo-virobnitstva-spirtu

На Сумщині взято під варту організатора масового виробництва спирту

 • 12368 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Рішенням слідчого судді Ковпаківського районного суду м. Суми обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для організатора масового виробництва та реалізації шкідливого для життя і здоров’я людей спирту. Про це повідомляє УНН з посиланням на ДФС України.

"В рамках розслідування кримінального провадження за ч. 1, ч. 2, ч. 3 ст. 204 КК України податковою міліцією ГУ ДФС у Сумській області було встановлено громадянина України, який з метою незаконного виготовлення етилового спирту уклав договір оренди нежитлового приміщення в одному з міст області. У подальшому фігурант придбав відповідне обладнання та багатофункціональний розріджувач, який використовував як сировину для виготовлення спирту", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У жителя Тернопільщини вилучено підакцизної продукції більш ніж на 2,5 млн грн

У фіскальній службі додали, що виготовлення етилового спирту здійснювалося без дотримання санітарних норм, стандартів та правил гігієни за допомогою спеціально обладнаного пристрою – ректифікаційної колони. Вказана колона була прилаштована для перегону рідин та хімічних речовин, внаслідок чого багатофункціональний розріджувач перетворювався на етиловий спирт, що становить загрозу для життя і здоров’я людей, та міг призвести до масового отруєння населення.

Під час обшуків було вилучено більше 22 тонн фальсифікованого спирту та багатофункціонального розріджувача для його виробництва, а також обладнання і автомобілі, які використовувались у незаконній діяльності. Орієнтовна вартість вилучених ТМЦ – 9 млн. грн.

"За результатами розгляду клопотання слідчого податкової міліції у вказаному кримінальному провадженні рішенням суду йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 08 березня 2019 року із правом внесення застави у розмірі 77 тис. грн", - додали у відомстві.

Підозрюваного доставлено до Сумського слідчого ізолятору.

Нагадаємо, на автодорозі Одеса-Мелітополь-Новоазовськ правоохоронці затримали автомобіль, який незаконно перевозив 2 тони спирту під виглядом склоомивача.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП