na-suputnikovikh-znimkakh-khersona-viyavili-800-novikh-mogil

На супутникових знімках Херсона виявили 800 нових могил

 • 217195 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Супутникові знімки показали, що з 28 лютого до 15 квітня на Херсонський цвинтар було додано не менше 824 нових могил. Про це УНН повідомляє з посиланням на The Washington Post.

Деталі

Згідно з недавніми супутниковими знімками, проаналізованими лондонським некомерційним центром інформаційної стійкості (CIR), в окупованому росією Херсоні викопуються ряди могил.

Цитата

"Знімки Planet Lab показали, що в період з 28 лютого по 15 квітня на херсонський цвинтар було додано не менше 824 нових могил. Місце поховання знаходиться на околиці міста, на схід від аеропорту", ​​- йдеться у повідомленні.

"Страшно подумати про те, як гинули (мирні жителі) і що ще відбувається в цих районах", - сказав директор з розслідувань Бенджамін Стрік.

Зазначається, що багато хто з 280 000 жителів Херсона залишили місто після вторгнення росії. Але російські окупаційні сили також зіткнулися з опором і протестами цивільного населення в місті і, мабуть, втратили контроль над його частиною наприкінці минулого місяця, за даними Міністерства оборони США, яке заявило, що Херсон став оспорюваною територією.

Numerous grave lines added in each satellite image to this site in the Russian-occupied city of Kherson (Херсон) in Ukraine’s south. This timelapse of @Planet imagery shows grave lines added between 28 Feb & 15 April. Location: 46.669554, 32.530406. pic.twitter.com/S3GHFtcNnp

— Centre for Information Resilience (@Cen4infoRes) April 15, 2022

Доповнення

Омбудсмен Людмила Денісова повідомляла, що у Херсоні з'явився аналог донецької Ізоляції для тортур незгодних із окупаційним режимом. Також продовжуються викрадення активістів із проукраїнською позицією.

Повідомлялося також, що Херсонська область перебуває на порозі екологічної катастрофи.

Українські Національні Новини

Суспільство