na-svyata-ukrayinski-ryatuvalniki-pratsyuvatimut-u-posilenomu-rezhimi

На свята українські рятувальники працюватимуть у посиленому режимі

 • 11624 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. На період новорічних і різдвяних свят Державна служба України з надзвичайних ситуацій забезпечуватиме захист населення і територій країни у посиленому режимі. Про це повідомляє УНН із посиланням на ДСНС.

Цитата

"Із 09:00 31 грудня 2021 року до 09:00 04 січня 2022 року здійснюється посилений моніторинг техногенної та пожежної безпеки у межах зон відповідальності. Особливу увагу приділено об'єктам із масовим перебуванням людей, на яких будуть проводитися святкові заходи", — ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначають, органи влади було проінформовано щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, пожеж і небезпечних подій. Відпрацьовано оперативні документи на об’єкти проведення святкових заходів та культові споруди, здійснено перевірку джерел протипожежного водопостачання у районах їх розташування.

Інспекторський склад ДСНС провів приблизно 4800 інструктажів щодо дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки для 20 тис. керівників релігійних громад та організаторів святкових заходів.

Всього на території України на цілодобовому чергуванні перебуває понад 7 тис. рятувальників та 2 тис. одиниць пожежно-рятувальної і спеціальної техніки, зокрема: приблизно 300 осіб та 50 одиниць техніки на об’єктах для святкування новорічних та різдвяних свят з масовим перебуванням людей; 26 піротехнічних розрахунків, загальною чисельністю понад 130 осіб і 50 одиниць техніки; 9 повітряних суден, зокрема 4 літаки та 5 гелікоптерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Новий рік у Києві спрогнозували туман та ожеледицю: поради водіям

Українські Національні Новини

Суспільство