na-telekanal-rada-vidilili-bilshe-groshey-vidsogodni-vin-pratsyuye-v-onovlenomu-formati

На телеканал "Рада" виділили більше грошей. Відсьогодні він працює в оновленому форматі

 • 39640 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Державний телеканал “Рада”, що висвітлює роботу Верховної Ради, розширився і вестиме мовлення з нових студій, у тому числі зі стін парламенту. Фото оприлюднили у Twitter парламенту, пише УНН.

“Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив про оновлення телеканалу "Рада“ — відсьогодні він починає мовлення у форматі HD. Незабаром глядачі побачать не тільки якісну картинку, а й нові студії, оновлений майданчик для брифінгів і пресконференцій”, — йдеться в повідомленні ВР у Twitter.

Деталі

Перший віце-спікер парламенту Олександр Корнієнко розповів, що на телеканал підвищили фінансування. За його словами, телеканалу “Рада” збільшує інклюзивність простору ВР.

“Канал "Рада“ запросив фінансування підвищене на наступний рік, і дійсно воно буде. І, можливо, в цьому році трішки буде ресурсами ВР. Для цього вони провели творчий конкурс, і ми всі з вами бачили. Це не є таємна інформація, це можна побачити на Прозорро. І в рамках цього творчого конкурсу є переможці, які зараз починають цю діяльність”, — розповів Корнієнко.

На запитання, скільки коштів витратили в цьому році на телеканал, Корнієнко відповів: “В цьому році - мені важко сказати. Це залежить від масштабів внутрішньої економії всередині ВР. Там сума до 20 мільйонів в цьому році. Від 15-ти до 18-ти. Але туди входить не лише продукт, який зараз за творчим конкурсом буде туди входити, і в них там є якісь зобов’язання по договорах за цей рік, і мінімальна закупівля обладнань. Наприклад, для формування якісного сигналу повсюдно "Ради", нам треба переобладнати зал засідань Погоджувальної ради. Там застаріле обладнання. В залі вже новітнє обладнання”.

“Ми не є власником. Власником є народ, тому що це державний канал через державне фінансування. Але ми виконуємо обов’язки власника. Створити це підприємство, підписати, затвердити статут, призначити керівництво — це робить не напряму ВР, а апарат ВР. Який згідно з Конституцією є обираючим органом, і керівник апарату обирається в залі ВР. А далі вже канал, спираючись на свій статут, в нього є редакційна рада, в нього є можливості творчої незалежності, й він далі приймає ті чи інші рішення”, — сказав Корнієнко.

Доповнення

Зміни телеканалу зустріли неодзнозначно. Зокрема, ЗМІ писали, що з оновленням телеканалу Україна втрачає шанс на об’єктивний парламентський канал. Також в ЗМІ писали, що переформатування каналу “Рада” нібито під контролем Банкової.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив про оновлення телеканалу «Рада» - відсьогодні він починає мовлення у форматі HD. Незабаром глядачі побачать не тільки якісну картинку, а й нові студії, оновлений майданчик для брифінгів і пресконференцій pic.twitter.com/BOlKhrDkas

— Верховна Рада України (@verkhovna_rada) December 15, 2021

Українські Національні Новини

Політика