na-ternopilschini-cherez-kharchove-otruyennya-gospitalizuvali-vzhe-17-pidlitkiv

На Тернопільщині через харчове отруєння госпіталізували вже 17 підлітків

 • 11270 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. До лікарні на Тернопільщині з підозрою на харчове отруєння потрапили вже 17 студентів одного з коледжів Збаражчини, віком від 15 до 18 років. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації ГУНП області.

"17 дітей з харчовим отруєнням потрапили до лікарні на Тернопільщині. З підозрою на харчове отруєння впродовж цієї ночі до лікарні почали поступати студенти одного із коледжів Збаражчини. Усі діти скаржилися на загальну слабкість та діарею. У частини неповнолітніх перші симптоми почали проявлятися ще вдень, 18 лютого. В решти - під вечір", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що серед 17 госпіталізованих – п’ятеро – дівчат, а решта – хлопці. Ще троє студентів проходять обстеження.

"Вік хворих - від 15 до 18 років. Правоохоронці разом з експертами встановлюють причини масового отруєння. В коледжі працюють фахівці Держпродспоживслужби. Вони відбирають взірці їжі у їдальні, перевіряють харчі, які діти привезли з дому, а також обстежують кімнати, де мешкають студенти. Потерпілі кажуть, що не всі в день отруєння харчувалися в загальній їдальні, проте їх пригощав товариш домашньою їжею", - додали у відділі комунікації.

Також зазначається, що стан дітей не важкий.

Вирішується питання про внесення даного факту в ЄРДР. Триває слідство.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про отруєння 12 підлітків.

Українські Національні Новини

Суспільство