na-ternopilschini-sluzhbovtsi-cherez-nedbalist-zavdali-derzhavi-zbitkiv-na-ponad-700-tis-grn

На Тернопільщині службовці через недбалість завдали державі збитків на понад 700 тис. грн

 • 9960 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. На Тернопільщині службові особи нанесли 700 тис. гривень збитків, перевівши гроші, виділені на заробітну плату, на арештовані рахунки. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Тернопільської області.

"Тернопільською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання службових обов’язків працівниками органу виконавчої влади", - сказано у повідомленні.

Зазначається, проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи органу влади перерахували понад 700 тис. грн, призначених для виплати заробітної плати працівникам, на рахунки одного із підприємств міста Тернополя. Оскільки рахунки вказаного підприємства були арештовані за борги, державні виконавці стягнули вказану суму для погашення заборгованості стягувачу, отож держава зазнала збитків на понад 700 тис. грн.

На даний час триває досудове розслідування за ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Нагадаємо, довіреній особі народного депутата України VIII скликання, заступнику директора та начальнику відділу "Одеського припортового заводу" та ще двом особам повідомлено про підозру у завданні збитків АТ "Одеський припортовий завод" (99,57% належать державі) у сумі 93,3 млн гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП