na-tli-masovanoi-ataky-na-enerhoinfrastrukturu-ukrenerho-zaklykalo-ukraintsiv-zmenshyty-spozhyvannia-elektroenerhii

На тлі масованої атаки на енергоінфраструктуру: "Укренерго" закликало українців зменшити споживання електроенергії

 • 43590 переглядiв

У зв'язку зі значними збитками, спричиненими останньою російською атакою на українські електростанції, Укренерго закликало українців зменшити вечірнє споживання електроенергії з 19:00 до 22:00, щоб зберегти баланс між виробництвом та споживанням електроенергії.

На тлі останньої атаки росіян по енергетичній інфраструктурі "Укренерго" закликало українців зменшити вечірнє споживання електроенергії. Про це пише УНН з посиланням на заяву компанії у Telegram-каналі.

Деталі 

Там зауважили, що вранці окупанти завдали значних пошкоджень українським електростанціям. Цьогоріч це вже третя масована атака на українську генерацію. 

В компанії відзначили, що під час двох попередніх також постраждали теплові та гідроелектростанції. Їхня головна роль — можливість швидко збільшувати виробництво електроенергії вранці та ввечері, коли споживання стрімко зростає.

Енергосистема може безпечно працювати тільки якщо в ній витримується баланс: споживання електроенергії = виробництво електроенергії. Зараз на шальці виробництва значно менше електроенергії, ніж було ще вчора, до атаки. І для того, щоб зберегти рівновагу на наших енергетичних терезах, потрібно розвантажити шальку споживання

- пояснили в Укренерго. 

Так, нині існує "особливо велика потреба" в зменшенні споживання у вечірні години максимального попиту з 19:00 до 22:00. У цей час компанія закликала не вмикати потужні електроприлади, або користуватися ними по черзі. Такі обмеження допоможуть енергосистемі безпечно пройти цей важкий період.

Нагадаємо

В "Укренерго" заявили, що 11 квітня росіяни завдали нового масованого удару по об'єктах енергетичної інфраструктури.

Ворожими ракетами та дронами були пошкоджені підстанції Укренерго та об'єкти генерації в Одеській, Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях