na-tli-ukrayinskikh-navchan-sea-breeze-rosiya-vlashtuvala-manevri-aviatsiyi-nad-chornim-morem

На тлі українських навчань Sea Breeze: Росія влаштувала маневри авіації над Чорним морем

 • 25367 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Екіпажі літаків Морської авіації Чорноморського флоту (ЧФ) Росії спільно з авіацією Південного військового округу (ПВО) РФ провели тренувальні польоти над акваторією Чорного моря. Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення Чорноморського флоту РФ.

Цитата:

"Від Морської авіації ЧФ були задіяні багатоцільові винищувачі Су-30СМ і фронтові бомбардувальники Су-24М, від авіації ПВО винищувачі-бомбардувальники Су-34 і винищувачі-перехоплювачі Су-27", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Як зазначається, навчальні завдання виконували понад 10 літаків. Окрім того, як вказано, екіпаж літака-амфібії Бе-12 зі складу російської морської авіації виконав розвідку умовних цілей в акваторії Чорного моря.

Екіпажами, як зазначається, були відпрацьовані умовні ракетні та бомбові удари. Окрім того, як повідомляється, військові льотчики виконали прості і складні польотні завдання з середніх і малих висот з урахуванням подолання засобів протиповітряної оборони кораблів умовного супротивника.

Нагадаємо

28 червня в акваторії Чорного моря стартували великі військово-морські навчання Sea Breeze - 2021. Співорганізаторами цих багатонаціональних навчань виступають Україна та США.

Цього року навчання серії "Sea Breeze" є наймасштабнішими, про що свідчить рекордна кількість країн-учасниць, вони триватимуть з 28 червня по 10 липня в місті Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський та інших районах нашої країни. Участь беруть близько 30 кораблів, катерів і суден, понад 30 літаків і вертольотів, до 5000 особового складу та 50 одиниць озброєння і військової техніки.

На тлі навчань Sea Breeze Росія у вівторок, 29 червня, вже провела в окупованому Криму власні маневри - навчальну перевірку бойової авіації і засобів ППО.

Українські Національні Новини

Політика