na-ukrayinu-mozhe-chekati-bankopad-gontareva-2-0-nardep

На Україну може чекати банкопад "Гонтарева 2.0" – нардеп

 • 24260 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення механізмів регулювання банківської діяльності", більш відомий як "антиколомойський", насправді створив передумови до нової банківської кризи в Україні, яку малий і середній бізнес вже не зможе подолати. Таку думку в своєму інтерв’ю УНН висловив народний депутат України Антон Поляков.

"Всі розуміли, що цей законопроект насправді не "антиколомойський" і у жодному разі не вплине на наших олігархів або найбільших бізнесменів. Єдине, в чому він може вплинути, це в тому, що можливий тепер ще один банкопад - "Гонтарева 2.0", коли за Гонтаревої понад 100 банків вивелися з ринку. Когось з причин адекватних, когось – просто тому що не можна було, щоб ці банки працювали, тому що їх очолюють інакодумці", – розповів Поляков.

Народний депутат зазначив, що внаслідок банківської кризи 2014-2016 років постраждали сотні тисяч громадян і підприємців, зокрема і ФОПів, а більше 200 тисяч людей не змогли повернути повністю свої заощадження, які були в цих банках.

"Велика частина підприємців, бізнесменів не змогли взагалі забрати свої гроші, які знаходилися на коррахунках або на депозитних рахунках в цих банках, тому що вони могли їх забрати тільки після того, як тимчасова адміністрація через суд все майно розпродала, всі борги колекторам попродавала. Після цього йшов розподіл в першу чергу фізособам, а потім вже йшли в порядку черги через судове рішення саме підприємці і бізнес", - зазначив народний депутат.

Антон Поляков упевнений, що другого подібного сценарію економіка України, зокрема, малий і середній бізнес, не зможе витримати.

"Владі це теж так просто не зійде з рук. Цей законопроект дозволяв саме влаштувати таке "свавілля" в банківській системі, прикриття всіх дій Нацбанку. Фактично вже з керівника Нацбанку робиться людина рівня Прем'єр-міністра, який не підзвітний нікому, і ми розуміємо, що всі судові рішення нівелюються", - наголосив він.

Показовим, на думку Полякова, є те, що півроку потому так звані "антиколомойські" закони вже сам міністр фінансів України Сергій Марченко на пресконференції назвав "антибанківськими".

"Закон був прийнятий, підписаний Президентом України, зрозуміло, що обіцяних золотих гір ми знову не побачили, нас знову обвели навколо пальця. Банківську систему в черговий раз поставили на коліна. Що ми з вами зараз спостерігаємо: деякі представники олігархату України через суд повертають мільярди гривень з уже державного Приватбанку. І ось тепер хочеться запитати у всіх цих засобів масової інформації, усіх цих розумників, в тому числі "слуг народу", які кричали щосили, на все горло сперечалися зі мною, казали, що цей закон дозволить нам захистити кошти банків від олігархів. Де це все? Зараз вже люди задаються цими питаннями: навіщо ви приймали цей так званий "антиколомойський" закон, якщо ви продовжуєте віддавати мільярди гривень з бюджету олігархам", - зауважив Антон Поляков.

Нагадаємо, раніше УНН писав, що народний депутат від політичної сили “За майбутнє” Антон Поляков оголосив про свій намір балотуватись на посаду міського голови Чернігова

Українські Національні Новини

Політика