na-uzberezhzhya-odeschini-vineslo-morsku-minu

На узбережжя Одещини винесло морську міну

 • 138534 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Опівдні на узбережжя Одещини винесло морську якірну міну. Вона була вчасно помічена та підірвана. Про це повідомляє оперативне командування "Південь", передає УНН.

Цитата

«Внаслідок шторму, що панував вчора в Чорному морі одну з ворожих мін зірвало з кріплення і відправило за хвилями просто до берега. Пильним спостереженням за прибережними водами та узбережжям військовослужбовцями ЗСУ на одному з піщаних пляжів, які до речі так полюбляють поціновувачі приморського відпочинку, було виявлено вибухонебезпечний предмет», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що пляж системно патрулюється і відпочивальників не було.

«Небезпечну знахідку знешкоджено фахівцями підривної команди ВМС ЗСУ. Після вивезення в небезпечне місце, військові спеціалісти здійснили контрольований підрив міни. Цей факт ще раз нагадує про небезпеку купання та іншого способу використання прибережних вод і узбережжя», - зазначається в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що небезпека таких «сюрпризів» у пляжній зоні надто висока.

«І не завжди міна поводитиметься так стримано, цілком імовірний неконтрольований підрив. Дотримуйтеся норм та обмежень воєнного стану, пильнуйте і не нехтуйте небезпекою себе і оточуючих», - закликали в ОК «Південь».

Доповнення

14 травня повідомлялося, що внаслідок шторму на узбережжя Одеси винесло ворожу морську міну.

Українські Національні Новини

Суспільство