na-velikden-svyatiti-pasku-budut-z-urakhuvannyam-komendantskoyi-godini-ptsu

На Великдень святити паску будуть з урахуванням комендантської години - ПЦУ

 • 433525 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. На Великдень богослужіння та освячення великодніх страв відбуватимуться з урахуванням комендантської години у зв’язку з воєнним станом в Україні, повідомили у ПЦУ, пише УНН.

Цитата

«З метою дотримання безпеки парафіян та духовенства, особливо в районах, наближених до фронту, благословляється встановлювати час початку богослужінь Страсної седмиці (особливо Страстей у четвер і Похорону Плащаниці в п’ятницю) та на Великдень так, щоби їх початок та завершення не припадали на період комендантської години. Слід також врахувати додатковий час для парафіян і духовенства на дорогу до храму і від нього (приблизно одна година до та після богослужіння, в залежності від розміру населеного пункту)", - інформують у пресслужбі ПЦУ.

Деталі

У зв’язку з цим, інформують у ПЦУ, дозволяється розпочати Великоднє богослужіння не опівночі, а ранком в неділю, після завершення комендантської години.

У монастирях, які мають закриту територію і доступ до яких буде обмежений на час дії комендантської години, богослужіння звершуються відповідно до рішення керівництва монастиря, з урахуванням загальних норм.

Також повідомляється, що у місцевостях, де не спостерігається підвищена небезпека через бойові дії та обстріли з боку російських військ, духовенство може звернутися до органів місцевої влади за роз’ясненням щодо можливості зміни режиму комендантської години на Великодню ніч і ухвалювати рішення щодо розкладу служб з дотриманням такого режиму.

Зазначені норми також стосуються організації освячення великодніх страв, інформують у ПЦУ.

Раніше

Напередодні у ПЦУ надали роз'яснення, чому "не святкувати Пасху з москвою" не вийде. Зокрема, Вселенський Патріархат і всі Помісні Православні Церкви святкують Великдень і всі пов’язані з ним свята за єдиним календарем.

Українські Національні Новини

Суспільство