na-vershini-svogo-tsvitinnya-u-botanichnomu-sadu-na-pechersku-sezon-pivoniy

На вершині свого цвітіння: у ботанічному саду на Печерську сезон півоній

 • 1097853 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. У Національному ботанічному саду імені Гришка у Києві розквітли півонії. Фото поділилися на сторінці ботсаду у Facebook, пише УНН.

Деталі

Колекція півоній Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка має понад 80 цінних старовинних сортів, створених селекціонерами Європи і США в XIX та на початку XX століття.

"Один із французьких сортів 1911 року селекції Огюста Дессера Suzette зараз перебуває на вершині свого цвітіння. Сорт рясноквітуючий. Квіти великі махрові з жовтими тичинками від яблучно-рожевого до яскраво-рожевого забарвлення. Ароматний, як і більшість старовинних французьких сортів", - зазначили у ботсаду.

А на ділянці Пори року, як зазначається, феєрично розпочав своє квітування один з нових сортів відомого селекціонера півоній, провідного наукового співробітника відділу квітниково-декоративних рослин Василя Горобця "Серпантин".

Цей сорт півонії зареєстрований в 2017 році. Внесений в Державний реєстр сортів України. Квітка 15-18 см в діаметрі, японського типу. Висота рослин - 90-100 см. Початок цвітіння 31 травня - 5 червня.

Українські Національні Новини

Мультимедіа