na-viborakh-prezidenta-chili-peremig-gabriel-borich

На виборах президента Чилі переміг Габріель Боріч

 • 17892 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Кандидат від лівої коаліції Габріель Боріч лідирує у другому турі президентських виборів у Чилі після підрахунку понад 99% голосів. Про це повідомляє місцевий телеканал teleSUR із посиланням на дані виборчої служби республіки (Servel), передає УНН.

Деталі

Після підрахунку 99,72% голосів Боріч отримав 55,8% голосів. Його суперник представник правої Республіканської партії Хосе Каст – 44,14%.

Каст уже визнав свою поразку та привітав суперника. «Я щойно поговорив із Габріелем Боричем і привітав його з великою перемогою. З цього дня він обраний президент Чилі і заслуговує на нашу повну повагу та конструктивну співпрацю», — написав він у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гонконгу відбулись вибори до парламенту. Більшість мешканців їх проігнорували

Доповнення

У разі офіційної перемоги 35-річний Боріч стане наймолодшим президентом історії країни. У 2011 році він був одним із лідерів масових студентських протестів проти чинної системи платної вищої освіти.

У ході передвиборчої кампанії кандидат від лівих виступав за введення податку на багатство, стягнення роялті з гірничодобувної промисловості, легалізацію абортів, перехід до безкоштовної освіти та реформу правоохоронних органів.

Українські Національні Новини

Новини Світу