na-viborakh-v-yevroparlament-vid-ugorschini-peremagaye-partiya-premyera-orbana

На виборах в Європарламент від Угорщини перемагає партія прем'єра Орбана

 • 8508 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Партія "ФІДЕС - Угорський громадянський союз" прем'єр-міністра Віктора Орбана впевнено перемагає на виборах в Європарламент в Угорщині. Про це повідомляє УНН з посиланням на угорське агентство MTI.

Згідно з підрахунками Центральної виборчої комісії, "ФІДЕС" набирає 52,14% голосів і отримує 13 мандатів, на другому місці йде партія "Демократична коаліція" - 16,26% (4 мандати), партія "Моментум" отримала підтримку 9,92% виборців (2 мандати), Угорська соціалістична партія - 6,68% (1 мандат), рух "За кращу Угорщину" ("Йоббік") - 6,44% (1 мандат).

Нагадаємо, у неділю в Європейському союзі відбувся четвертий і останній день голосування на виборах до Європарламенту.

Так, 26 травня свої голоси за євродепутатів віддали громадяни 21 країни-члена Євросоюзу. Зокрема, голосування у Німеччині, яка має найбільшу кількість представників у Європарламенті — 96 — починалися о восьмій годині ранку. Тут обирати депутатів Європарламенту мають право 64,8 мільйона виборців, з яких 3,9 мільйона — громадяни інших країн ЄС.

Також вибори відбулися в Австрії, Бельгії, Болгарії, Данії, Іспанії, Італії, Естонії, Фінляндії, Греції, Литві, Люксембурзі, Польщі, Португалії, Румунії, Словенії, Угорщині, Франції, Хорватії, Швеції, та на Кіпрі. Останніми закрилися виборчі дільниці в Італії — о 23:00.

Українські Національні Новини

Новини Світу