na-vikhidnikh-u-kiyevi-gorili-avto

На вихідних у Києві горіли авто

 • 11547 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Цими вихідними в столиці горіло відразу кілька авто в різних локаціях, повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу поліції Києва.

Одне з них згоріло прямо на ходу. Сталося це в напрямку метро Нивки. На місці працювали рятувальники, пожежна служба і поліція. Не виключено, що причиною загоряння стала газова установка, проте в поліції точну причину поки не називають.

Також в столиці в ці дні горіли авто на паркінгу в районі Русанівки. Причини загоряння досі невідомі.

Відзначимо, що загоряння авто, в тому числі з причини неякісного газового обладнання (ГБО) стало частим явищем в Україні. З минулого року в Україні посилені правила контролю за ГБО, згідно з якими всі переобладнані авто зобов'язані проходити випробування і сертифікацію. Іншими словами, в Україні припинили роботу тіньового сегмента ринку, при якому можна було встановити в авто неякісні або прострочені ГБО, а потім самостійно сертифікувати їх "на папері".

Однак, поза увагою залишилися авто з раніше встановленими ГБО. Експерти кажуть, що перевірити їх можна буде при поновленні техоглядів.

"Перевірити тих, хто раніше встановив собі в авто ГБО буде можливо в разі введення обов'язкового періодичного технічного контролю", - повідомляють в Нафтогазовій Асоціації і додають, що було б не зайвим встановлювати на транспортні засоби з ГБО розпізнавальні знаки, які можна помітити неозброєним поглядом.

У Міністерстві інфраструктури тим часом розглядають можливість повернення техоглядів.

Українські Національні Новини

Економіка