na-vinnichchini-suditimut-lisnichogo-cherez-pidozru-u-zavdanni-zbitkiv-na-ponad-140-tis-griven

На Вінниччині судитимуть лісничого через підозру у завданні збитків на понад 140 тис. гривень

 • 14460 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. На Вінниччині судитимуть лісничого одного із лісництв державного підприємства "Чечельницьке лісове господарство" через підозру у завданні збитків на суму понад 140 тисяч гривень. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ДБР.

"До суду скеровано обвинувальний акт відносно лісничого одного із лісництв державного підприємства "Чечельницьке лісове господарство" Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства. Він обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України)", - сказано у повідомленні.

Слідством встановлено, що у квітні 2018 року лісничий одержав 60 тис грн хабара за незаконний продаж понад 18 тис. м3 заготовленої лісопродукції. Неправомірна вигода була перерахована двома частинами на банківську картку дружини лісника.

"Незаконні дії обвинуваченого завдали державі збитків на суму понад 140 тис. грн", - додається у повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 1 000 до 1 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, судитимуть екскерівника Міжвідомчого науково-дослідного центру з проблем боротьби з організованою злочинністю при Раді національної безпеки і оборони України через розтрату понад 513 000 гривень

Українські Національні Новини

Кримінал та НП