na-vinnichchini-suditimut-pidlitka-za-narugu-nad-mogilami

На Вінниччині судитимуть підлітка за наругу над могилами

 • 13172 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. На Вінниччині судитимуть 16-річного юнака, який з корисливих мотивів здійснив наругу над могилами на місцевому кладовищі. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Вінницької області.

"Спрямовано до суду обвинувальний акт щодо 16-річного неповнолітнього, який з корисливих мотивів, прийшовши увечері на одне із сільських кладовищ Бершадського району, позривав із 43 могил – поховань громадян алюмінієві надгробні таблички. Наступного дня, поламавши їх на частини , продав, як брухт металу жителю одного із сусідніх сіл", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що за вчинення таких дій передбачена кримінальна відповідальність за ч.3 ст.297 КК України, що караються обмеженням волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавленням волі від чотирьох до семи років.

Окрім того, правоохоронцями зареєстровано кримінальне провадження щодо особи, яка здійснила прийом зазначених табличок з могил. Наразі проводиться досудове розслідування щодо правової оцінки його дій.

Нагадаємо, На Миколаївщині дві учениці ліцею 17-ти та 15-ти років у стані алкогольного сп’яніння розбили пам’ятники на кладовищі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП