na-vinnichchini-vidkrili-pamyatnik-zagiblim-amerikanskomu-ta-ukrayinskomu-lotchikam

На Вінниччині відкрили пам’ятник загиблим українському та американському льотчикам

 • 11668 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Біля села Уланів на Вінниччині відкрили пам’ятник на місці минулорічної авіакатастрофи під час навчань "Чисте небо-2018", в результаті якої загинули американський та український льотчики. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України, передає УНН.

"Минає рік відтоді, як під час міжнародних навчань "Чисте небо — 2018" сталася авіаційна катастрофа, внаслідок якої загинули двоє висококласних пілотів: українець, заступник командира — начальник авіації Повітряного командування "Схід" полковник Іван Петренко та американець, льотчик 194-ї ескадрильї ВПС національної гвардії Каліфорнції підполковник Сет Нерінг. На місці падіння літака Су-27УБ, яким вони керували, поблизу села Уланів Хмільницького району Вінницької області, відкрито пам’ятник загиблим льотчикам", - йдеться у повідомленні.

На заході із вшанування пам’яті з американської сторони були присутні командувач ВПС національної гвардії Каліфорнії генерал-майор Грегорі Джонс та делегація американських військовослужбовців. Українську сторону представляв командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Дроздов, а також голова Вінницької обласної державної адміністрації Владислав Скальський. Також в процесі відкриття брали участь представники духовенства, генерали та офіцери Командування Повітряних Сил Збройних Сил України, військовослужбовці авіаційних бригад та частин забезпечення, а також мешканці Уланівської територіальної громади.

Як повідомляв УНН, 16 жовтня 2018 року навчально-бойовий Су-27, у кабіні якого були український пілот Іван Петренко та американський льотчик Сет Нерінг, розбився під час ознайомчого польоту у рамках навчань “Чисте небо-2018” на території Вінницької області.

Українські Національні Новини

Суспільство