na-volini-cholovika-suditimut-za-trudovu-ekspluatatsiyu-lyudey

На Волині чоловіка судитимуть за трудову експлуатацію людей

 • 9720 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Слідчі завершили розслідування незаконної трудової експлуатації дев’яти жителів Волинської області. Про це повідомили у відділі комунікації обласної поліції, передає УНН.

"Слідчі Головного управління Національної поліції у Волинській області завершили досудове розслідування по справі щодо 26-річного волинянина, який у 2016 році завербував та перемістив до Республіки Білорусь дев’ятьох громадян із метою трудової експлуатації. Нині прокуратурою області обвинувальний акт по справі скеровано до суду", - йдеться в повідомленні.

У лютому цього року правоохоронці затримали жителя Володимира-Волинського, який із січня по травень 2016 року завербував та перемістив до Республіки Білорусь чотирьох волинян для примусової трудової експлуатації. Усі вони віком від 20-ти до 50-ти років.

"Зловмисник обіцяв потерпілим, що влаштує їх на роботу в колгоспі в сусідній державі. Переправивши волинян через державний кордон, правопорушник здійснював їх примусову трудову експлуатацію", - проінформував керівник головного управління Нацполіції у Волинській області Петро Шпига.

Зловмисник забрав у заробітчан документи, здійснював тиск та залякував їх. Зарплату потерпілих чоловік привласнював. Під час проведення санкціонованого обшуку в помешканні правопорушника поліцейські виявили ще двох осіб, які, можливо, також незаконно експлуатувалися ним.

Нагадаємо, волинянина взяли під варту та оголосили йому підозру в скоєнні злочину передбаченого ч.2 ст. 149 (торгівля людьми) КК України. Загалом поліцейськими доведено причетність чоловіка до незаконної трудової експлуатації стосовно дев’яти осіб. Матеріали кримінального провадження направили до суду. Санкція статті, зокрема, передбачає позбавлення волі строком від п’яти до 12 років з конфіскацією майна.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Біля курортного міста на Закарпатті горіла вантажна фура

     • 24252 переглядiв

    Сенцова госпіталізують у разі погіршення стану здоров'я

     • 9259 переглядiв