na-volini-parafiyani-ne-pustili-do-tserkvi-svyaschenikiv-upts-mp-golova-rda

На Волині парафіяни не пустили до церкви священиків УПЦ МП – голова РДА

 • 13487 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. У селі Красноволя Маневицького району Волині громада, яка перейшла до Православної церкви України, не пустила до Свято-Михайлівського храму єпископа Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Нафанаїла та інших священиків, які підпорядковуються Російській православній церкві. Про це повідомляє голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк у Facebook, передає УНН.

"Сьогодні у село Красноволя, громада якого провела процедуру переходу в Православну Церкву України, приїхав єпископ Волинський УПЦ (РПЦ) Нафанаїл з іншими священниками, я так розумію, щоб показати, що ніякого переходу нема. Але їх у храм місцеві жителі не допустили. Отже, остання спроба залишити громаду в Російській православній церкві не вдалась", - зазначив голова райдержадміністрації

При цьому він наголосив, що ніхто не заважає служити чи молитись саме в підпорядкованій Москві церкві.

При цьому він надав на доказ підпорядкованості Волинської Єпархії і, відповідно, Колківського і Маневицького благочинь УПЦ (а реально РПЦ) скрін із офіційного сайту Русской православной церкви (Московский Патриархат), де вказано кому належать ці структури.

Нагадаємо, громада Свято-Миколаївського храму села Ворсівка Малинського району Житомирської області прийняла рішення про перехід з Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

Як повідомляв УНН, за результатами Об'єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено автокефальну помісну Православну Церкву України і затверджений статут нової церкви. Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

5 січня відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже на наступний день, 6 січня, після вручення у Стамбулі Томос доставили в Україну, згодом його повернули до Стамбула для підпису членами Синоду на Фанарі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП