na-volini-strokoviku-povidomili-pidozru-u-dezertirstvi

На Волині строковику повідомили підозру у дезертирстві

 • 9537 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Солдату, який залишив місце служби на Волині, оголосили підозру у дезертирство зі зброєю, вчинене в умовах особливого періоду. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Державного бюро розслідувань.

Так, сьогодні правоохоронці знайшли строковика у с. Радовичі Турійського району, що приблизно за 40 кілометрів від Володимира Волинського, де розташована його військова частина.

"Солдат зник разом з автоматом АКС-74 з двома спорядженими магазинами по 30 набоїв у кожному і багнет-ножем. При цьому, на момент втечі, вказаний військовослужбовець був чатовим внутрішньої варти вказаної військової частини (А1008 - ред.)", – уточнили у ДБР.

Військовослужбовця одразу затримали у порядку статті 208 КПК України. При ньому виявили зброю, з якою він покинув місце служби, а також боєприпаси та багнет-ніж. Зазначається, що причини свого вчинку військовй пояснити не може.

"Слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Львові, повідомили військовослужбовцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.408 Кримінального кодексу України (дезертирство зі зброєю, вчинене в умовах особливого періоду)", - йдеться в повідомленні.

У разі визнання солдата винним йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Як повідомляв УНН, у Волинській області у вівторок під час несення строкової служби з поста зник 18-річний військовослужбовець. При собі мав автомат, набої та штик-ніж. За кілька днів військовослужбовця знайшли.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП