na-vulitsi-frantsiyi-viyshli-tisyachi-vchiteliv-cherez-khaotichnu-strategiyu-borotbi-z-covid-19-u-shkolakh

На вулиці Франції вийшли тисячі вчителів через хаотичну стратегію боротьби з COVID-19 у школах

 • 18724 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Десятки тисяч французьких вчителів вийшли на національний страйк в четвер через те, що, за їхніми словами, уряд не прийняв послідовної політики для шкіл в боротьбі з пандемією COVID-19 та захисту учнів та персоналу від коронавірусу. Про це пише УНН з посиланням на BFM TV.

Деталі

У четвер вранці школи в Парижі та за його межами представили змішану картину: деякі повністю закриті через страйк, деякі відкриті частково, а інші працюють у звичайному режимі. Деякі були відкриті лише для дітей медпрацівників.

"Ми досягли такого рівня роздратування, втоми та гніву, що ми не мали іншого вибору, крім як організувати страйк, щоб подати сильний сигнал уряду", — заявила національний секретар спілка вчителів UNSA.

Профспілки заявили, що очікують, що багато шкіл буде закрито протягом дня, і велика кількість вчителів, у тому числі близько 75% у початкових школах та 62% у середніх школах, приєднаються до одноденного страйку. До страйку також приєдналися профспілки, які представляють директорів шкіл, інспекторів та інших працівників.

Міністерство освіти навело набагато нижчі цифри, заявивши, що в середньому 38,5% вчителів страйкують у початкових школах та трохи менше 24% у середніх школах.

Доповнення

Нові вимоги до тестування на COVID-19 були оголошені напередодні повернення з різдвяних канікул і відтоді змінювалися двічі.

Відповідно до правил, оголошених 2 січня, за день до початку нового навчального року, учні, які захворіли на Covid, повинні пройти тест на антиген або ПЛР, а потім через чотири дні продовжити заняття.

У міру зростання кількості випадків коронавірусу, зміна правил спричинила значний тиск на можливості тестування: перед аптеками з’явилися довгі черги.

У відповідь на цей величезний попит уряд цього тижня пом’якшив правила щодо перевірки на Covid для студентів.
У понеділок прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс заявив, що студентам буде дозволено проводити самотестування замість ПЛР, якщо один із їхніх однокласників здасть позитивний результат.

Згідно з даними, оприлюдненими французьким урядом, у вівторок у Франції зафіксовано найвищу кількість щоденних випадків зараження Covid-19 з початку пандемії – загалом 368 149 нових випадків. У середу було зафіксовано ще 361 719 нових випадків.

Українські Національні Новини

Новини Світу