na-yaponiyu-nasuvayetsya-tropichniy-shtorm-neoguri

На Японію насувається тропічний шторм "Неогурі"

 • 12811 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. До Японії наближається сильний тропічний шторм "Неогурі". Про це повідомляє УНН із посиланням на японський суспільний мовник NHK.

Так, японські метеорологи попереджають про можливі повені в районах, що постраждали від злив, спричинених нещодавнім тайфуном "Хагібіс", оскільки до Японії наближається сильний тропічний шторм "Неогурі", інформує телеканал.

За даними метеорологічного агентства, станом на 9 ранку понеділка "Неогурі" зафіксували на південному сході острова Танеґасіма на південному заході Японії, він рухався на північний схід зі швидкістю 45 кілометрів на годину. Поблизу його центру дув вітер швидкістю до 110 кілометрів на годину, максимальні пориви - близько 160 кілометрів на годину.

Упродовж 24 годин, як зазначається, очікується 300 міліметрів дощу в Токаї, 200 міліметрів у Кансаї та 150 міліметрів у Сікоку та на островах Ідзу. Синоптики також прогнозують, що потужний тайфун "Буалої", ймовірно, наблизиться до островів Огасавара у період з четверга до п’ятниці та досягне вод на схід від регіону Канто у субботу.

Нагадаємо, кілька тижнів тому Японію накрив тайфун "Хагібіс". За останніми даними, кількість загиблих від "Хагібісу" досягла вже 80. Вважається, що цей тайфун може стати найсильнішим за 60 років.

Українські Національні Новини

Новини Світу