na-zakarpatti-planuiut-pobuduvaty-port-na-tysi-z-multymodalnym-terminalom

На Закарпатті планують побудувати порт на Тисі з мультимодальним терміналом

 • 25191 переглядiв

Закарпаття планує побудувати перший в регіоні річковий порт з мультимодальним терміналом на березі річки Тиса для здійснення міжнародних перевезень.

Державне підприємство "Адміністрація річкових портів" звернулося до Закарпатської обласної військової адміністрації із запитом про виділення земельної ділянки на березі Тиси для будівництва річкового порту з мультимодальним терміналом. Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що річковий порт та мультимодальний термінал стануть першими об’єктами такого типу в межах Закарпаття. Завдяки йому можна організувати міжнародні перевезення Тисою із виходом до більших судноплавних річок.

Наразі місцева влада Закарпаття вивчає документальну базу, проблемні питання, комунікує з усіма зацікавленими структурами, щоб розробити стратегію якомога швидшого втілення проекту.

Перспективи реалізації цього проекту обговорили під час наради спільно з фахівцями профільних департаментів обласної військової адміністрації, БУВР Тиси, прикордонниками.

Довідково

Мультимодальний термінал - це виробничо-перевантажувальний комплекс, який використовується для навантаження, розвантаження, зберігання вантажів тощо. Він може бути розташований на території залізничних станцій, аеропортів, морських та річкових портів.

Нагадаємо

Українське Дунайське пароплавство побудувало і спустило на воду свою третю великотоннажну баржу SLG, яка може перевозити річкою до 2 200 тонн вантажів.

Ольга Розгон

Суспільство