na-zakarpatti-suditimut-prikordonnika-za-uchast-u-kontrabandi-sigaret

На Закарпатті судитимуть прикордонника за участь у контрабанді сигарет

 • 11126 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. У Закарпатській області судитимуть прикордонника, який отримав 1650 євро хабаря за контрабанду сигарет. Про це УНН повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

"Скеровано до суду обвинувальний акт щодо колишнього заступника начальника одного з відділів прикордонної служби Чопського прикордонного загону Державної прикордонної служби України, підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди", - йдеться в повідомленні. 

Досудовим розслідуванням встановлено, що прикордонник, перебуваючи у змові з підлеглими, налагодив механізм вимагання та отримання неправомірної вигоди за сприяння в переміщенні через державний кордон України тютюнових виробів.

Підозрюваний отримав 1650 євро неправомірної вигоди.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження ч. 2 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Закарпатської області. Оперативний супровід – Відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ в Закарпатській області.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді штрафу від 12 500 до 25 500 гривень або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Нагадаємо, громадянину Білорусу заборонили в’їзд до України через контрабанду сигарет.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП